Markering av årets mørkeste dag

Markering av årets mørkeste dag

30. november 2021 av Jonny Mikalsen
FanaRK-Morkeste-dag-01.jpg

Tirsdag morgen stod medlemmer fra Fana Røde Kors på bybanestoppene på Lagunen og Nesttun. Her kunne forbipasserende varme seg med kaffe, få utdelt drops og reflekser, eller slå av en prat med de frivillige med de oransje refleksvestene. Anledningen var at vi går inn i årets mørkeste tid. Med markeringen av «årets mørkeste dag» ønsker Røde kors å øke bevisstheten rundt ensomhet og hvordan man kan bidra til å lindre den. Aksjonen skal være en påminnelse om hvor stor rolle ett enkeltmenneske kan ha for noen som trenger det.

Vi går inn i den mørkeste måneden i året. En refleks symboliserer Røde Kors sine verdier, at alle skal bli sett, enten man er ung eller gammel eller har gått seg vil. Nå i covid-tiden er det veldig mange som ikke opplever å bli sett, og det er dette vi har lyst å fokusere på, sier Bernt Hindenes

Røde kors oppsummerer hovedbudskapet for «årets mørkeste dag» slik:

  • 1 av 4 føler seg nå mer ensomme enn før pandemien brøt ut. Ta godt vare på hverandre!
  • Ensomhet rammer bredt – spesielt i år. Røde Kors ønsker å løfte oppmerksomheten om ensomhet når dagene er på sitt mørkeste. Ensomheten treffer både unge og eldre.
  • Vi kan alle føle oss ensomme, og vi kan alle være den ene som har stor betydning for andre som er ensomme. Ved å lyse opp årets mørkeste dag er du med på å minne oss alle om betydningen av enkeltmenneskers handlinger.
  • Engasjer deg – bli frivillig! Vil du være med på å bidra? Bli frivillig i Røde Kors – vi har mange aktiviteter som skaper sosiale møteplasser og reduserer ensomhet.

Fana Røde Kors © 2023 | Orgnr. 971 352 264